Vinařství V & M Zborovský, Velké Pavlovice

AKTUALITY Z VINAŘSTVÍ



Vína ročníku 2011 nově v nabídce

   Ročník 2011 patří k nejlepším ročníkům za posledních 50 let jak tvrdí pamětníci. Počasí bylo pro révu vinnou po celý rok velmi příznivé. Rašení oček začalo díky brzkému a teplému jaru o týden až deset dnů před dlouhodobým průměrem. Teplé počasí na jaře a začátkem léta se srážkami dostatečnými pro optimální vývoj a růst udržovali desetidenní až dvoutýdenní náskok oproti běžným rokům. Ochlazení ve druhé polovině července náskok snížili na týden. Oteplení v polovině srpna a optimum srážek způsobilo rychlé zrání hroznů. Celé září až do první dekády října bylo velmi teplo a téměř beze srážek. Hrozny byly v suchu pouze ovlhčené ranní rosou a po ránu rychle vysušené sluncem, ideální pozdně letní až podzimní podmínky. Suché a teplé počasí v době zrání a dostatečné zásoby vody v půdě z léta umožnily hroznům získat vysokou cukernatost, komplexní vyzrálost a umožnili hrozny ponechat dlouho ve vinohradě.

   Vína z tohoto ročníku mile potěší svojí vyvážeností a líbezností. Červená vína připomínají svým charakterem vína z jižnějších států Evropy, kde mají více slunce. Jsou velmi exluzivní, plná, vyzrálá, vybízející k dalšímu napití.

  V naší nabídce se objevili první bílá vína ročníku 2011. Během dubna přibudou i některá červená vína, např.: Modrý Portugal výběr z hroznů, Rulandské modré výběr z bobulí, Zweigeltrebe pozdní sběr apod. Bílá vína lahvujeme během zimy, aby se zachovalo co nejvíce aromatických látek a svěžest. Celkem během jara a začátkem léta bude v nabídce více než 30 druhů nových vín. Je na co se těšit, domníváme se, že nová vína patří k tomu nejlepšímu co jsme kdy vyrobili.

Na zdraví.

 



zpět aktuality

Vinařství
V&M Zborovský

vinařství

Víno vyrábíme citlivým postupem vzhledem ke stavu a zralosti hroznů. Hrozny šetrně zpracováváme a starostlivě zvažujeme každý výrobní postup. Metodou řízeného kvašení snižujeme teplotu kvasícího moštu pod 18° C. Nízké teploty při kvašení uchovávají ve víně příjemnou ovocitou i květnatou vůni, svěžest a harmonii. Vína zrají v nerezových nádobách. Většina červených vín dále leží několik měsíců v dřevěných sudech.


Vinařství V&M Zborovský

VINAŘSTVÍ V & M ZBOROVSKÝ   |   VINOTÉKA   |   BURČÁK OD PRAMENE   |   POSEZENÍ VE SKLEPĚ

      © 2010 Vinařství V & M Zborovský   |   webdesign: Huslík
Link:   Boty   |   Jízdní kola   |   Antikvariát   |   Bazény   |   Nábytek